Ruimtekoers en Framed Festival winnen prijsvraag voor duurzame evenementen

by | Feb 11, 2020 | 0 comments

Bron: AD

ARNHEM – De Arnhemse festivals Ruimtekoers en het Framed Festival op Papendal hebben ieder 7500 euro ontvangen in het kader van een prijsvraag voor de verduurzaming van evenementen. Het bedrag kunnen ze gebruiken om hun evenementen ‘groener’ te maken.

 

 

 

Zo wil Ruimtekoers een zogeheten bermbioscoop realiseren via de elektriciteitspalen van het trolleynetwerk. ‘Een innovatief idee dat een prijs verdient omdat we het uitrollen van deze typisch Arnhemse oplossing naar andere evenementen in de stad zeer kansrijk achten’, oordeelt de jury.

 

Het Framed Festival op Nationaal Sportcentrum Papendal wil een waterstofbus inzetten om publiek naar het evenemententerrein te vervoeren. Ook dat idee krijgt lof van de juryleden: ‘Een concreet en uitvoerbaar voorstel met een duidelijk doel: CO2-reductie’.

 

Evenementenorganisator 8Bahn kreeg tot slot een aanmoedigingsprijs van 2500 euro voor het idee om op drie Koningsdag-festivalterreinen gebruik te maken van één leverancier, waardoor er minder vervoersbewegingen zijn.

 

De prijsvraag is een initiatief van de gemeente Arnhem. Eind dit jaar wordt een nieuwe editie uitgeschreven.