Richtlijnen

Stroompunten

Certificeren

Best practices

FAQ

De gemeente Amsterdam wil graag dat alle evenementen met meer dan 2000 bezoekers duurzaam worden georganiseerd. In het duurzaamheidsplan zet u alles wat u gaat doen om het evenement zo duurzaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld op het gebied van energie, water, afval en vervoer.

Om het verduurzamen van evenementen mogelijk te maken heeft de gemeente afgelopen jaren stroompunten aangelegd op veelgebruikte evenementenlocaties, waardoor minder tijdelijke voorzieningen en transportbewegingen nodig zijn.

Eisen

In de staan de duurzame doelen in op het gebied van energie (stroom), water, afval, en vervoer (mobiliteit).

Aan de slag

 

Gebruik de checklist duurzaamheid om een duurzaamheidsplan te maken. In de checklist staat ook wat een duurzaamheidscertificaat is, hoe u dat regelt en hoe u voor ons een bewijs maakt dat u het certificaat gaat regelen.

 

Het duurzaamheidsplan bestaat uit 4 onderwerpen. Voor elk onderwerp maakt u een apart document:

 

  1. Stroom
  2. Water
  3. Vervoer / Mobiliteit
    Moet u volgens het advies in het evenementenformulier ook een mobiliteitsplan maken? Zet in het duurzaamheidsplan wat u gaat doen. In het mobiliteitsplan kunt u aangeven hoe u dit gaat doen. Als u geen mobiliteitsplan hoeft te maken, beschrijf dan in het onderdeel mobiliteit van het duurzaamheidsplan hoe u dit gaat uitvoeren.
  4. Afval
    Moet u volgens het advies in het evenementenformulier ook een afvalplan maken? Zet in het duurzaamheidsplan wat u gaat doen. In het afvalplan kunt u aangeven hoe u dit gaat doen. Als u geen afvalplan hoeft te maken, beschrijf dan in het onderdeel afval van het duurzaamheidsplan hoe u dit gaat uitvoeren.

Contact